Kad tata uguši sva svetla

u tamnom mraku ostanu dve sijalice, to moje oči još se sjaje…

Kako prepoznati pol bebe i lečenje epilepsije

| 18 Comments

„lečenje epilepsije kineskom medicinom“
„kako prepoznati šta nosiš u stomaku“

Znate da volim da pišem tekstove na teme zalutalih google pretraga.

Ove nedelje su to 2 interesantna pojma. Bio je i treći „Seks u porodici“ ali pošto ne znam šta je čovek tačno tražio, neću pisati o tome.

Pošto se slučajno bavim kineskom medicinom mogu odgovorno da tvrdim da je izlečenje od epilepsije moguće u kineskoj medicini.
Epilepsija se smatra bolešću koja je uglavnom izazvana blokadom yin ili yang energije (od toga zavisi kako protiče napad i kako počinje, koliko traje, koliko je jak), vetrom u telu kao i nagomilanim sluzima.

Generalno se epilepsija leči kineskim biljem, ali kako ga kod nas nema ili se relativno teško nabavlja mogu se iskoristiti mogućnosti koje pruža ishrana po kineskoj medicini zajedno sa akupunkturom.

Epilepsija može biti nasledna, ali ne nužno. Veoma često je izazvana neprilagođenom ishranom i neurednim načinom života. Čak se i oblačenje i izlaganje raznim vremenskim uslovima mogu uvrstiti u okidače.

Ovo drugo pitanje je malo intrigantnije.. kinezi se vode određenim pravilima:
Kako medicina kaže to nije moguće učiniti, ali ako majka sluša sebe i seća se kako se ponašala pre trudnoće, može prilično tačno da pogodi pol bebe u stomaku.
Isti činioci mogu pomoći da se ostane u drugom stanju sa devojčicom ili dečakom.

Ukoliko mama pre trudnoće (više meseci) jede više masne hrane, testa, mesa (prženog uglavnom), slatkiše, mlečne proizvode, pivo, grickalice, stvarajući tako kiseliju sredinu u telu, najveća je šansa da će dobiti devojčicu.
Muški spermatozoidi su osetljiviji pa njima pogoduje alkalnija sredina. To stvara: povrće i voće sa našeg podneblja, žitarice, orasi, suvo voće, pečeno ili kuvano meso ili riba, suvo voće umesto slatkiša, crno vino. Gladovanje jednom nedeljno (uvek istog dana u nedelji) može takođe pomoći ukoliko neko želi dečaka. Dijeta pre pokušaja da se dobije beba takođe može pomoći.

Draga mama, šta si ti od ovoga radila i kakve su ti bile navike?

Položaj za vreme odnosa bi isto mogao imati uticaja, mada je kiselost u telu presudnija.
Za devojčice je pogodnija poza u kojoj partneri nisu previše blizu, ili ona u kojoj ne dolazi do dublje penetracije. Muškim ćelijama je potrebno obezbediti direktan put do materice, pa je bitno da dođe do što bližeg kontakta, recimo s leđa.

Da li je ovo uspelo ili ne moglo bi se videti po izgledu mame nakon začeća kao i u njenom ponašanju.

Sa devojčicama se mame obično promene, neki kažu da poružne (mada još nisam videla ružnu trudnicu) :).
Naše bake kažu da je devojčica ukrala lepotu majci.

Obično se jave promene i fleke na koži, žena dobija više na težini (preduslov je uvek da se zdravo hrani za vreme trudnoće.. ako se preterano jede ovo nije moguće uzeti kao bitan faktor pri određivanju), kosa može opadati pojačano na početku trudnoće, češće dolazi do povraćanja nego u trudnoćama sa dečacima.
Češće se javljaju proširene vene.

Sa dečacima je obično tako da se mama iznenada još i prolepša, ten je odličan, kosa jaka, manje se goji, ima manje želje za slatkišima generalno i prija joj pokret (mame devojčica su obično tromije i pospanije).

Postoji i onaj mit o tome kako stoji stomak. Mame devojčica su po toj priči šire s leđa a mamama koje nose dečake se ne vidi da su trudne. Da li je ovo tačno procenite same, ako se sećate svojih trudnoća.

Jedini problem sa procenom po izgledu jeste taj što je prvi trimestar ženama obično najteži, pogotovo ako im je to prva beba, pa teže prate promene. Kad krene drugi trimestar obično se vidi i putem ultrazvuka ili 4d UZ.

Ali ima žena koje sa samom početku trudnoće vide neku promenu pa me zanima kakva su vaša iskustva?
Moja su kao prepisana iz knjige! Dečak i devojčica, dve potpuno drugačije trudnoće i oba puta sam znala kog će pola biti beba 😀


Author: marouk

Ne bojim se, strah je za one koji nisu kreativni a živim isključivo na svoj način, za svoju decu i svoj mali univerzum... shvatila sam da je moje mesto tamo gde ja rešim: "Nosim svoje zrnce peska sa sobom da mogu na njemu da otvorim šator, prespavam, osetim da sam kod kuće. Veliki je svet, pa neka je, dom je mesto gde bacim moje zrnce." Čitav život živim na pola između dva sveta, dve države, dva grada...naučila sam po nešto o tome.

18 Comments

 1. Seks u porodici…brrr. Ne želim ni ja da znam šta je taj tražio.

  Ili sam ja dečak, ili je moja mama neka posebna žena, jer me je, očigledno, nosila kao dečka. Proširene vene je imala, no ovo ostalo, nikako.

 2. Zato i reših da ne pišem na tu temu..

  Epa mnogo zavisi i od same konstitucije žene. Teško je tačno reći, zato svaka žena mora sama da vidi koliko je šta za nju tačno jer sebe poznaje najbolje.

 3. Pingback: Tweets that mention Kako prepoznati pol bebe i lečenje epilepsije | Kad tata uguši sva svetla -- Topsy.com

 4. Ja sam nosila dve devojčice,
  ali mi se sa leđa nije videlo da sam trudna, nije bilo proširenih vena i bila sam veoma aktivna….I nisu samo babe, čak su mi i dva prolaznika muškog pola, videvši me na ulici, dobacili da nosim dečaka…po obliku stomaka:)
  E, sad svi su mi govorili da sam se jako prolepšala, ali to je već subjektivno,
  možda sam u njihovim očima bila lepa…jer sam sijala od sreće:))))

  Jedini simptom od navedenih koji sam imala, a navedeno je da imaju mame ženskih beba, je povraćanje. Zasigurno znam da moja bliska drugarica i rođena sestra koje su dobile dečake, nisu u trudnoći imale problema sa mučninom…E, sad, da li je to pravilo, ili se tako zadesilo…Ne znam:)

 5. po svim simptomima koje si navela ja sam trebala da imam dvije djevojčice, a imam dva dječaka.
  Naravno sve je individualno. Moje mučnine, povraćanje trajale su mjesecima.
  Skoro nikada ne pijem alkohol, ne prija mi, ne volim. Ali draga moja što sam u trudnoćama voljela da pijem…pa to je strašno. Da potraja to stanje sad bih fakat bila na odvikavanju :)))

  • hahahahh straaašno!
   Pa gde u trudnoći? to ti je siguran znak da su momci..a mučnina ti je bila samo mamurluk XD

   E da, ko povraća duže od 3 meseca mora redovno da se proverava. To je neka vrsta „trudničkog trovanja“, često je slučaj kod žena koje su RH -, mada se još uvek ne zna tačan uzrok.
   Svakako je situacija koja iziskuje stalni nadzor lekara koji vodi trudnoću.

   • ma nije bona mamurluk 😀
    nisam cugala svaki dan
    tu i tamo krišom, kad ne vide ostali, jer su sve što sadrži alkohol sakrivali od mene 😀
    al je mirisalo – vino posebno …. ma nevjerovatno 😀

 6. Za neke od tih stvari sam mislio da je zezanje, sada kako ti kažeš i nije…

 7. Kada sam ja bila trudna sa prvom devojčicom, nisu lekari slali majke na ultrazvuk. Jedino kada se sumnjalo na nešto odredjeno. Ja sam bila lepa u trudnoći (hvalite me usta da vas ne pocepam), jesam se malo isflekala po licu, ali zato nisam imala strije, možda samo dve, tri. Nije mi bilo muka NI JEDANPUT! Jedino blesavo je bilo to, što sam bila alergična na plod. Imala sam kontrakcije prvih par nedelja, pa sam morala na terapiju da se one suzbiju i ne ode beba. A o svrabu po celom telu, ne bih da se naročito sećam. No, da znate da i takva vrsta alergije postoji. Pored nekih lekova koje sam mazala, češala sam se do kraja sedmog meseca. Ugojila sam se 20 kila. Jela sam svašta, naročito slatkiše i sok od višnje i pila sam bar litru mleka dnevno.
  Isto je bilo i sa drugom trudnoćom, mada su mi sve vradžbine bile da ću roditi sinove.
  Uski stomaci, od pozadi zgodjušna. Slatkiše jedem i sada, preterano, mada nisam debela, a nisam ni šećeraš! 🙂

  • Jao Dudo to taboravih da pomenem. Stvarno postoji takva vrsta alergije. I tu se uglavnom ništa ne može. Osim da se trpi i češe
   Po ovoj statistici imamo 97% izuzetaka i 3% knjiških trudnoća..pravilno ko glagoli u francuskom jeziku XD

 8. Znam da nije tema ovo što ću te pitati, ali, da li si čula za „alergiju“ na promenu temperature tela. To mene muči svake zime. Npr. obučem debelu jaknu, izadjem napolje šetam, super mi je, vratim se u stan, skinem se u kućnu varijantu i onda počinje svrab u gornjem delu tela od vrata do struka, mada se po nekada spušta i na potkolenice i to simetrično! Ili, spavam, pokrivena, ustanem iz kreveta i krenem do kupatila (centralno grejanje, normalna temperatura u stanu) i opet svrab i češanje, sve dok se temperatura tela nekako „ne izjednači“ sa sobnom! Užas, sva sam u krastama i to me drži, ne cele zime, već poslednjih par nedelja! Pomagaj savetom! 😉

  • Hm, čudna definicija da je u pitanju alergija na promenu temperature. Obično se svrab javlja kada u telu ima vetra. Vetar je patologija koja može stvoriti mnogo problema, a često je i povezan sa čudnim fenomenima vezanim za temperaturu.

   Naime, može se desiti da jedan deo tela bude topao a drugi hladan u istim uslovima, najčešće se primeti kada su prsti vrući a samo jedan hladan.

   Obično je problem u blokadama u telu i meridijanima pa se organizam ne privikava na promenu dovoljno brzo. Eh..mogu sada teoiretski da pišem do sutra 😀

   Recimo da bi dosta biljnih začina (ne mislim na ljutu već aromatičnu hranu, možda samo blago zaljućenu po nekada) i akupunktura to rešili 🙂

  • e da, parno grejanje je ključna reč. Vodi računa da ti je vazduh u kući dovoljno vlažan. :-*

 9. Ono što si nabrojala u prvom delu komentara mi se ne dešava! Vlažnost u stanu je ok, jer se skoro svaki dan suši veš na radijatorima, mada nisu baš ni pretopli. U džemperima smo!
  U svakom slučaju, hvala ti na trudu! Pozdrav!

 10. Ja sam skolski primer ovoga sa bebama. Troje dece, svaki simptom tu =)

Ostavite odgovor

Required fields are marked *.


Read previous post:
Žena je ženi vuk – dan borbe protiv nasilja

Pisah već o tome da bi verovatno 90% muškaraca završilo u ludari da moraju da ostave familiju, DRUGARE, a pogotovo...

Close